top of page
  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

ראיון של אושר | עם קורל פרידן; מאמנת קולית בשיטת קולצ'ינג

כשהחלטתי לשיר בכל יום ידעתי שכדאי, לפני שמתחילים, לקבל הדרכה מקצועית; רציתי לדעת אם שירה בכל יום היא אפשרית, אם מדובר במאמץ עבור מיתרי הקול ואם זה בכלל נכון ואפשרי. את קורל פרידן אני מכירה באמצעות הפייסבוק. למרות שאנחנו לא מכירות באופן אישי, אני עדה להתפתחות שלה כמטפלת קולית. ידעתי שהיא שרה, ידעתי שהיא מלמדת להשתמש בקול. מה שלא ידעתי זה שטיפול קולי הוא עולם מרתק במיוחד. נפגשנו בסקייפ. שיחת אבחון. הייתי משוכנעת שמדובר באבחון בין אלט, מצו-סופרן לסופרן. מנעד קולי וכל הדברים שדיברו עליהם פעם, אי אז כשלמדתי פיתוח קול. מסתבר שמדובר באבחון שונה לגמרי. "אני אתן לך כמה תרגילים כדי שאוכל לאבחן איפה יש בעיה". אוקיי. סולם אחד. סולם שני. אני משתדלת שלא לזייף. הקול עובר מהראש, לגרון, לבית החזה ובחזרה למעלה. אני חשה בצרידות קלה ומסמיקה. תרגיל אחד, תרגיל שני... "ועכשיו קחי כמה רגעים ותוציאי את הקול *שלך*. כמו שאת *רוצה* שהוא יהיה." תוך כמה שניות הוצאתי קול שלא הכרתי. שאגה חדה. קול ברור. לא גבוה. לא נמוך. לא חלק. לא מסתלסל. קול נוכח. הייתי בהלם. מתוך שיחה אחת קצרה ותרגילים קוליים קורל הצליחה לאבחן את מיקום הבעיה הקולית שלי, את מבנה האישיות שלי לפי הקול, ואף נתנה לי כלים למעקב וטיפים לשירה יומית במהלך החודש. קורל היא מאמנת קולית בשיטת קולצ'ינג והיא פיתחה שיטת טיפול משלה; הכל בקול. היא גם קוסמת אמיתית ולכן החלטתי לראיין אותה לבלוג.

קורל, ספרי קצת על עצמך. מי את? את דרכי עם הקול התחלתי עוד מימי כסטודנטית למשחק. מצד אחד ידעתי שנועדתי לבמה, מצד שני, חלמתי על קול עבה ונמוך, כזה שימלא אולמות עד קצותיהם וירעיד את הנוכחים, אבל היה לי קול גבוה שטרם ידעתי מה ייעודו. שירה תמיד קסמה לי יותר מהמשחק, אבל חששתי מהדיוק הרב שהיא צריכה. אנשים תמיד גערו בי: "לא שומעים! דברי חזק!!" ותהיתי... אם איני יכולה להשמע למרחקים בדיבור איך ישמעו אותי כשאשיר? ולמרות זאת, הכיוון הזה משך אותי מבלי ששמתי לב יותר ויותר כמו פרפר לאור. לקחתי שיעורי פיתוח קול תחילה קונבנציונליים, ואחר כך אופראיים.

באותו הזמן, התמקצעתי בעבודות עם טייטלים מנופחים בנושאי מכירות וניהול. גיליתי את הכוח של המילה, הטון והקצב בהצלחה רבה מול לקוחותיי. במקביל, גיליתי שנשים רבות נאבקות להוציא את קולן כראוי. הדופק מאיץ, התסכול משתלט, המבוכה. חקרתי את התחום. גיליתי את יכולת הריפוי של הקול. קראתי אלפי מאמרים והצלחתי בעזרת מגע וקול לעזור לאנשים למצוא את קולם. כך למעשה פיתחתי את שיטת "הכל בקול", שהיא בעצם תהליך שעוזר לנו לגלות את הקול האותנטי שלנו ולהשתמש בו למטרות ריפוי, שחרור כאבים, תקיעות, חרדות, הפגת מתח ותחזוק נכון ובריא של הגוף.

מה את אוהבת בעשיה שלך? אני מאוד מחוברת לעשיה שלי ולעבודה עם קול, מהמקום הכי חשוף. שנים הסתובבתי עם תחושה שלא שומעים אותי, מבינים אותי לא נכון, וחלק מזה נבע מזה שלמדתי עברית בגיל יחסית מאוחר. המחסום השפתי, יחד עם הביישנות לכדו אותי במקום שהיה ניתן לבחור: לחיות או לחדול. החלטתי לקחת את הקול ולהפוך אותו למנחם, מרגיע, מלמד. כאשר ראיתי את התוצאות, ידעתי שאני ארצה לעזור לאנשים לגלות ולהתחבר לקולם האמיתי, לפרק קושי בהעברת מסר ודיוקו, להחזיר אנשים לשיר ולחיות את קול ליבם. דבר נוסף שאני אוהבת בתרפיה בקול, הוא המחקר המדעי, המוכיח כי לתדר השפיעה ישירה על המים בגופינו. כאשר מטופל מגיע אלי עם מיגרנה קשה למשל, מהר מאוד ההסבר המדעי מתורגם לתחושת הקלה מידית בגוף הפיזי. יש חיבור מרתק בין הגוף והנפש, ואם גרמתי לאדם לחוש הקלה, זכיתי.

מהם מקורות ההשראה שלך? נשים חזקות ועוצמתיות שהצליחו בזכות עצמן, כמו אמא שלי, איאנלה ונזנט ומירב סרור. מוסיקה. אני כל הזמן חוקרת מוסיקות ומצקבים שונים, אופרה, מוסיקה שבטית, ובודקת מה הם עושים לי בגוף. הומור. חובה הומור עצמי, זה מחיה נפשות! הרצון להשפיע ולעזור לאנשים. אני רואה הרבה דוקמונטריים על מוסיקה, קוראת כתבות ומאמרים על הקשר בין ריפוי אלצהיימר ומוסיקה. והכי חשוב בעיני? לעזוב הכל ולשיר! לפעמים זאת התרופה הכי טובה!

מהו אושר מבחינתך? מה מסב לך אושר?

שאלה טובה, אושר מורכב מבחינתי משלושה דברים:

האפשרות לבחור כל יום מתוך אמונה עצמית, שקט פנימי ואופטימיות.

לשמוע את המילה "כן", ולצאת לחוויה שהיא ראשונית.

ארוחה טובה, מוסיקה טובה, משפחה וחברים ולעסוק ולהתפרנס בכבוד ממה שאני אוהבת.

איזה טיפים תוכלי לתת לאנשים שמעוניינים לשיר בכל יום?

כל אחד יכול לשיר. רצוי לבדוק מתי בפעם האחרונה שרת ומה הרגשת אז?

הצעד הראשון הוא חיבור לקול האמיתי שלי. הנה סדרת שאלות קצרה לבדוק אם אני מחוברת לקול האמיתי :

האם אני מרגישה לעתים שלא מבינים אותי כראוי?

האם אני חשה אי נוחות פיזית בגרון כאשר אני מדברת על: נושא כספי, משהו שמגיע לי, משא ומתן, ראיון, מריבה, הצגה עצמית, כשאני מדברת על עצמי?

מהי סוג התקשורת שאני משתמשת בה? ישנם ארבעה סוגי תקשורת: אנליטי/משימתי/תומך/מבטא? אפשר לעבור מבחן כזה בפגישה איתי.

אם הייתי עוצמת עיניים, ומקשיבה לעצמי, איך הייתי רוצה להישמע? האם הייתי רוצה להשמע ברורה,מהירה, איטית? קול גבוה, דק, עבה, נמוך, רוטט, מלא אוויר, רך, נוקשה, אסרטיבי? הכלים האלו מאפשרים גילוי ראשוני להכרות עם הקול האישי. מפה אפשר להתחיל לעבוד איתו. הקול יכול לפעמים לגלות לנו דברים על עצמנו שממש לא ידענו שקיימים. תקשיבו לקולכם. גם החיצוני וגם הפנימי. סננו כמה שאפשר רעשי רקע, זה לא פשוט! לכו למקום שקט כמה שאפשר, הקדישו לכך 10 דקות שלמות. חשוב שהמרחב בו תהיו יתן לכן תחושה של רוגע, סדר ונינוחות. עצמו עיניים, שימו 2 ידיים על הטבור. קחו 3 נשימות להכניס מהאף להוציא מהפה. תנו למחשבות לרוץ עד שהן מאטות. כל מחשבה שמגיעה, עטפו אותה בבלון דמיוני ושחררו אותה בעזרת המחשבה. בקשו בלב לסנן את המחשבות. התמקדו במחשבה חיובית אחת שרלוונטית לכם, תגדילו אותה בראש, אותיות גדולות בצבע. תנו לה מקום, תנו למלא את כל גופכם. תנשמו אותה פנימה. רק כשהיא יושבת בתוך הגוף, נשפו החוצה ולאט לאט חזרו לנשימה איטית. בקשו שהמחשבה החיובית תלווה את יומכם. אט אט פתחו עיניים וכתבו את המחשבה. ואני רוצה לתת לכן מתנה קטנה ממני: הצצה לדיסק המדיטציות שהקלטתי. תודה לך קורל על הצצה לתחום מרתק!! אתן מוזמנות לבקר בעמוד הפייסבוק של קורל: https://www.facebook.com/HAKOLBAKOL/


מעודכנת, תמיד!

רוצות לקבל עדכונים לדוא"ל?

רב תודות יקרה!

הי :) שמי אושרה פחימה-שמש ואני חוקרת ומעצבת תודעה!

מה זה אומר?

לו חייתי ביוון העתיקה כנראה שהיו מכנים אותי "הוגת דעות".
אני מעבדת חוויות ובוחנת אותן מנקודת מבט רחבה ומקיפה, וכותבת עליהם כאן - במרחב הוירטואלי שלי. אני מתייחסת לכל התנסות כמחקר, ומבצעת מחקרים שכאלה בתחומים שונים ומגוונים: ניהול אנרגיה ומשאבים, הרגלים, תרבות הפנאי, אושר ואימהות. 

בת 39, גרה בכרכור, נשואה לעמרי ואמא של טליה-לב; גורה מהממת בת 17 חודשים. עוסקת במיתוג עסקי ואישי, ומלווה נשים ואנשים בתהליכי פיתוח מותג ורעיון והקמת קהילה. 

מה הם החלקים המרכיבים את האושר שלנו? 
את שביעות הרצון, את רגעי השמחה? ואיך ניהול עצמי נכון יכול להוביל ליותר רגעים כאלה? זוהי שאלת המחקר שלי, ואני מתרגשת לחלוק אותה כאן עמכן. 

 

שמחה להכיר אתכן :)

bottom of page