לעצב חג שמח
פסח ואני?
מעולם לא היינו חברים טובים.
מזג האוויר מתחמם, האלרגיות יוצאות מהבוידעם יחד עם בגדי הקיץ,
ואל תשכחו שהחגים ההמוניים הם עקב אכילס של כל אינטרוברטית באשר היא;
אנשים! אנשים בכל מקום!
וזה לא רק ערב החג עצמו, גם חול המועד יוצר בלבול.
כעצמאית, עבודה בחול המועד היא עניין של בחירה.
והבחירה? לא תמיד מובנת מאליה.
איזה יתרונות יש לעבודה בחול המועד? איזה יתרונות יש לחופש?
הבלבול חוגג.
בכל שנה אני ניגשת לפסח חמוצה כחמץ ומרירה כמרור.
השנה החלטתי לעצב את חוויית הפסח באופן אחר; למתג אותו מחדש.
עבור עיצוב חווית החג חברתי לאביבית ירקוני-כהן, אישה יצירתית במיוחד ובלוגרית מדהימה, בבלוג-הופ חגיגי שמטרתו להכניס לחג הרבה מאוד אושר.
אז איך מעצבים חווית חג?
איך ממתגים מחדש את פסח?
אני מאמינה שכדי להגיע לתוצאה נכונה ומדויקת, יש צורך לשלב בתהליך גם ידע וגם רגש.
לכן, הצעד הראשון שעליכן לעשות הוא לדמיין. איך אתן רוצות להרגיש במהלך החג?
לפני שאתן צוללות במים העמוקים של ההכנות, ההזמנות, הניקיונות, המטלות; קחו כמה רגעים כדי לחשוב איזה חג אתן רוצות שיהיה לכן. תכניסו את האושר לתוך החג הזה. תדמיינו את התוצאה הכי טובה שרק אפשר; איך אתן מרגישות? איך אתן מתנהגות? תיכנסו לפרטים; מה אתן לובשות? איך השולחן נראה? מה צריך לקרות כדי שיהיה לכן טוב?
כדי להפוך את הפסח האידאלי למוחשי, תעדו אותו בכתיבה או ביצירת לוח חזון.
מכאן, היישום הופך להיות הרבה יותר נוח.
אנחנו מבינות מה נכון או לא נכון עבורנו, והופכות את החג לחג-שמח!
חג שמח - קווים לדמותו:
בחג שמח אנחנו דואגות לתזונה שלנו: זה לא משנה אם אנחנו מארחות או מתארחות, שומרות על הלכות החג או לא, אוכל הוא נושא מרכזי בחג ולכן כדאי להיערך מראש. לרכוש את המצרכים קודם; כי יש סיכוי שברגע האחרון לא נמצא אותם. להאציל סמכויות במידה ואנחנו יודעות שלא יהיה לנו זמן ו/או חשק לבשל. לעדכן את המארחים לגבי רגישויות למזון; שלנו או של האהובים שלנו. איך אומרים בצופים? Be Prepared? עדיף להגיע לחג מוכנות מראש.
בחג שמח אנחנו מקפידות על זמן ביחד וזמן לחוד: אנחנו עומדות מול כמה ימים שבהם אנחנו צריכות להקדיש זמן לאנשים. למשפחה הגרעינית שלנו, למשפחה המורחבת, לילדים, לחברים. שימו לב שלכל אחת מאיתנו יש מכסה של זמן שהיא יכולה להעביר "ביחד" ומכסה של זמן "לבד". כל אחת מאיתנו יודעת בדיוק כמה זמן או אם בכלל היא זקוקה להפסקות של "לבד" בין ה- "ביחד" או להפך. לכן; חשוב מאוד שנדע מראש כמה זמן אנחנו מתכוונות להקדיש לכל התכנסות. זמן מינימום וזמן מקסימום. כדאי להציב גבולות מראש, להיות אסרטיבית, לפעול לא מתוך רצון לרצות אחרים אלא להיות שלמים עם עצמנו. ולעשות את הכל בדרכי נעם, כמובן, כי בסופו של דבר, המטרה היא לגרום לחג להיות נעים.
בחג שמח אנחנו מוכנות להרפתקאות טובות: ולמרות המסגרת הקפדנית של זמן ביחד וזמן לחוד, חשוב מאוד להכיל בתוך לוח הזמנים גם מקום להנאה. לכן; כדאי לתכנן מראש פעילויות לחג. ליצור קשר מראש עם אנשים שאנחנו רוצות לראות, להזמין מראש; אנשים, מקום, כרטיסים או מה לא. כמו צופה טובה; להגיע מוכנות מראש. ועם זאת, להשאיר מקום לספונטניות. אישית, אני אוהבת להשאיר ביומן משבצות זמן ספונטניות. "ביום הזה ובשעה ההיא אני פנויה להרפתקאות. מי מצטרף אליי?" אבל מצד שני, אני לא הכי ספונטנית ואפילו לספונטניות מצאתי שיטה, כך ש… לכל אחת הספונטניות שלה :)
בחג שמח אנחנו מבינות שלתת זו זכות: אנחנו לעתים ממעיטות בערכן של מתנות, אבל אחד מהדברים שעוזרים לעצב מחדש את חווית הפסח זו ההבנה שלהעניק מתנות? זו זכות. זה אחד הדברים שהכי מסבים אושר בעולם. אם אנחנו כבר מביאות את עצמנו למפגשים חברתיים; עם משפחה, עם חברים - אין דבר יותר מהנה מלגרום להם לחייך על ידי מתנה קטנה. זה לא חייב להיות דבר גדול, אלא אפילו משהו קטן שגורם לחיוך, מן אפיקומן כיפי שכזה. ואם כבר מתנות, כשאנחנו בוחרות ברכישת מתנה מתוצרת מקומית; אמנים, יוצרים, בעלי עסקים קטנים; זו זכות כפולה כי אנחנו מעניקות אהבה ושפע לא רק למי שמקבל את המתנה אלא גם ליוצר.
בחג שמח אנחנו יוצרות אווירה רגועה: כדי לא להילחץ מהניקיונות, מההכנות, מהאירוע עצמו, חשוב מאוד למצוא דרכים להירגע ולהכניס משבצות זמן שמאפשרות את השלווה הזו. בוקר פנוי אחרי החג, יוגה, קפה עם חברה. לכל אחת מאיתנו דרך אחרת להגיע לשלווה. מה שחשוב זה שנדע ליזום אותה.
בחג שמח אנחנו מחפשות מתכון טוב למרור: למרות שאנחנו מתכננות פסח מושלם, אין דבר כזה באמת, מושלם. גם אחרי התכנון הכי קפדני יש מקום לקצת מרור. אבל הי, אם נתבל את המרור נכון, גם הוא יהיה ממש טעים! הכל עניין של נקודת מבט :)
וכדי להפוך את התהליך לקל יותר, יצרתי עבורכן פלנר! לוח תכנון שהתחיל בתור מחשבה על איך לעצב את חווית הפסח ודרכו החלטתי למשוך את זה הלאה ולמתג מחדש את האביב כולו.
את לוח התכנון הרבעוני תוכלו למצוא כאן, ראו זאת כאפיקומן המגניב שאתן מקבלות ממני לחג :)
מזמינה אתכן לקרוא על עיצוב חווית הפסח מנקודת מבטה של אביבית בבלוג הכל טוב,
את אביבית הכרתי השנה אבל אני עוקבת נלהבת של הבלוג שלה כבר שנים. אוהבת את היצירתיות, הכנות והרגישות שיש בכל פוסט ופוסט. ממליצה לכן לקפוץ לבקר אצלה בבלוג, מבטיחה לכן הנאה ובעיקר… אושר! את הפוסט של אביבית תוכלו למצוא כאן,

חג שמח :)
מכל הלב והנשמה.
אושרה.
Comments