top of page
  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

חמש דרכים להכניס צבע לרגש (ולהפך)

בחודש פברואר בדקתי איפה יושב החיבור בין צבע לרגש. ביצעתי את הבדיקה במשך 11 ימים רצופים באמצעות אתגר צילומי צבעוני במיוחד שבמהלכו עקבתי אחרי רגשות וצבעים וניסיתי למצוא את נקודת ההשקה ביניהם. בנוסף, הזמנתי גם אתכן להשתתף באתגר, זאת כדי שאוכל לקבל תמונה אובייקטיבית יותר לגבי הרגש ו/או הצבע.

אלו הן חמשת מסקנותיי מהניסוי, או דרכים נפלאות להוסיף קצת צבע לרגש, או רגש לצבע, או צבע לרגש וחוזר חלילה:

1. אל תינעלו בהכרח על צבע שאתן אוהבות. חיבה לצבע לא בהכרח קשורה לרגש שהוא מעלה. במסגרת האתגר גיליתי שישנם צבעים שהיחס אליהם בפועל שונה מאשר בתיאוריה. כתום משמח אותי למרות שהוא ממש לא אחד הצבעים האהובים עליי. צהוב נמנה בין הצבעים שאני מחבבת אבל כשראיתי אותו יושב בין התמונות האחרות הוא לא הרגיש לי נכון.

2. תרשו לעצמכן להתלהב מורוד. ורוד הוא בהחלט צבע הדגל של המילניאליות.

באופן גורף וחד משמעי זה הגוון שזכה להכי הרבה אהדה והכי הרבה השתתפות באתגר. אפשר לומר שקלישאת ה- Millennial Pink בהחלט נכונה בהקשר הזה והצבע הורוד באמת מסב לדור שלנו הרבה מאוד אושר.

3. שימו לב מה הצבע של רמת האנרגיה שלכן. נטולת אנרגיות נטולת צבע.

היום שבו האתגר ביקש לתעד את רמת האנרגיה נפל דווקא על יום שבו רמת האנרגיה האישית שלי היתה נמוכה. גיליתי שאנרגיה נמוכה מרוקנת אותי מצבעוניות ומשאירה אותי בגוון ניטרלי של חום.

עוד גילוי מרעיש היה שהגוון החום הזה מאפיין גם אנרגיה נמוכה אצל אחרות.

4. איזה צבע יש לזיכרונות שלכן? צבע מתחבר לזיכרון. אנחנו רגילות לשמוע קלישאות כמו "ירוק זה טבע ושלווה", "צהוב זו פצצת אנרגיה", "אדום הוא נועז וסקסי" אבל בסופו של יום, צבע מתחבר לנו לבפנוכו, לפנימה. כשעלה באתגר נושא הנוסטלגיה, הייתי משוכנעת שזה ייקח למקום של רטרו, צבעוניות של תמונות ישנות. בפועל, האסוציאציה הראשונה שעלתה לראשי באתגר הנוסטלגיה היתה צבעוניות של בגד אהוב מהילדות. יכול להיות שיש אמת אוניברסלית לגבי צבע, אבל בשורה התחתונה? בחירה בצבע היא מאוד אינדיווידואלית.

5. תספרו את הסיפור שלכן באמצעות הצבע. אין ספק שצבע עוזר לספר סיפור. אני יודעת ומכירה את הנושא טוב טוב מהעשייה היומיומית שלי כאמנית מותג, אבל כשמעלים נושא שכזה לדיון ויזואלי, קל לראות את זה קורה בפועל, תמונה אחר תמונה.

כשאנחנו נמשכות לגוון אחד על פני אחר,

יש לנו את היכולת לשבת ולחשוב מה בגוון "עושה לנו את זה"? מה אנחנו מקבלות מהגוון הזה? מה הוא מאפשר לנו לתת?

שם יושב החיבור בין הרגש לצבע.

וזה מרגש! אני אומרת לכן!

אני מדברת הרבה על הבחירה בצבע הנכון שנובעת מהחיבור בין רגש לצבע, כאן, סוף סוף נוצרה הזדמנות לראות את זה קורה ברצף, בסביבה מבוקרת, כנושא מחקר.

בנוסף;

התאהבתי באינסטגרם!

זו בהחלט תופעת לוואי של משימת האושר החודש.

גיליתי מחדש את החן של הרשת החברתית הזו והגעתי בזכות כך להמון תובנות בהקשר של המשך הפעילות באינסטגרם. אם זה מעניין אתכן, כתבו זאת בתגובות וארקח על כך פוסט נפרד.

 

ומה קורה בחודש מרץ?

תחזיקו חזק, פסח מגיע!

בצעדי ענק הוא מגיע. בסוף החודש הוא כבר כאן! ו… איך נאמר? פסח הוא לא חג קל. יש סביב הפסח הילה של משפחתיות אינטנסיבית מהולה בים של לחץ. הכנות לארוחה של טריליון וחמש מנות, האם נארח? האם נתארח?

איפה נתארח? בצד שלו? בצד שלה? צריכים לקנות! מתנה למארחים, אפיקומן, מצות, בגד לחג.

תפרו לי בגד עם כיסים, מלאו כיסיי במשימות.

לא פלא שהרבה מעדיפים לזנוח את הכל מאחור ולברוח לחו"ל.

החודש, החלטתי לאמץ גישה מהתחום המקצועי שלי ולבדוק איך היא עובדת על החיים עצמם.

עיצוב חוויה. כי זה מה שאני עושה בעצם! "מיתוג" זה תהליך ו- "עיצוב גרפי" זה כלי, אבל מה שאני באמת עושה? אני עוזרת לאנשים להפוך את המותג שלהם לחוויה בלתי נשכחת.

אם אני יכולה לתכנן, לפתח לעצב ולבצע חוויה עבור מותג, למה שלא אוכל לעצב חוויה מתקנת עבור פסח?

ועל כן, משימת האושר שאקח על עצמי בחודש מרץ היא: עיצוב חוויית הפסח.

המיתוס:

פסח הוא חג קשה.

ההנחה הרציונלית:

איפיון חווית החג, תכנון מראש וביצוע מהוקצע של כל משימות החג יגרמו להקלה וכתוצאה מכך חווית החג תשתפר.

השאלה:

האם ניתן לעצב מחדש את חווית החג? ליצור כמו "מיתוג מחדש" לפסח ולהפוך אותו לחג ידידותי, קל ונעים לכל הבריות?

איך זה יתבצע?

אאפיין את החג כמו שאני מאפיינת מותג.

אצור עבורו לוח חזון שמדגיש את תחושת אחרי ערב החג, כשהתחושה האידאלית שמנחה את התהליך תהיה: אושר, שלווה וקלילות (הן מבחינת אווירה והן מבחינת, אהמ, משקל).

אקח בחשבון את הקשיים שעשויים לצוץ ואמצא מראש דרכים להתמודד איתם. לכן, כחלק מהתהליך, אצור לוח-תכנון, אקא פלנר, שיעזור בהיערכות לקראת החג.

הפלנר, אגב, הוא רק חלק מהאפיקומנים המהנים שמתוכננים כאן לקראת פסח :) (מחייכת חיוך רחב ומחכה להפתיע אתכן!) את ההיערכות לחג אעשה בעזרת הפלנר, ואת הפוסט המסכם אסגור עם טיפים של "אחרי"; כשאדע בוודאות האם עיצוב החוויה בחיים האמיתיים אכן מסב אושר.

מעוניינות לקבל את הפלנר ועדכונים במהלך החודש?

הרשמו לניוזלטר ותקבלו את כל המידע בזמן אמת.

עיצוב חווית הפסח יוצאת לדרך!

חיבוקים,

אושרה

ונסיים את הפוסט בשיר: Passover - Joy Division


Comments


מעודכנת, תמיד!

רוצות לקבל עדכונים לדוא"ל?

רב תודות יקרה!

הי :) שמי אושרה פחימה-שמש ואני חוקרת ומעצבת תודעה!

מה זה אומר?

לו חייתי ביוון העתיקה כנראה שהיו מכנים אותי "הוגת דעות".
אני מעבדת חוויות ובוחנת אותן מנקודת מבט רחבה ומקיפה, וכותבת עליהם כאן - במרחב הוירטואלי שלי. אני מתייחסת לכל התנסות כמחקר, ומבצעת מחקרים שכאלה בתחומים שונים ומגוונים: ניהול אנרגיה ומשאבים, הרגלים, תרבות הפנאי, אושר ואימהות. 

בת 39, גרה בכרכור, נשואה לעמרי ואמא של טליה-לב; גורה מהממת בת 17 חודשים. עוסקת במיתוג עסקי ואישי, ומלווה נשים ואנשים בתהליכי פיתוח מותג ורעיון והקמת קהילה. 

מה הם החלקים המרכיבים את האושר שלנו? 
את שביעות הרצון, את רגעי השמחה? ואיך ניהול עצמי נכון יכול להוביל ליותר רגעים כאלה? זוהי שאלת המחקר שלי, ואני מתרגשת לחלוק אותה כאן עמכן. 

 

שמחה להכיר אתכן :)

bottom of page