top of page
  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

ראיון של אושר - נתלי תמיר

בנובמבר פגשתי את הבלוגרית נתלי תמיר.

שתינו נכחנו בסדנת בולט-ג'ורנלינג יצירתית במיוחד, ותוך כדי שיחה הבנתי שעומדת מולי אישה מדהימה, אשת אשכולות רבת כשרונות, מולטיפוטנציאלית, מעוררת השראה.

אני חייבת לראיין אותה לבלוג שלי!

ואכן כך היה.

 

מי את, נתלי תמיר?

בלוגרית 'עיר-כפר ומה שבינהם'.

מרצה ומנחה סדנאות צילום בנייד בשיטה שנקראת מתחת לאף.

מעצבת אינטרקטיב ומנהלת מעבדת סקרנות ורובוטיקה.

ספרי קצת על עצמך.

עברנו לפני כשנה+ מן הכפר אל העיר, אני, נועם (אישי היקר), בר בת ה13.5, איתי בן ה12, ודולב בן ה2.5 הבנו אחרי 40 שנה של חיים במושב (נולדתי במושב רם און והתחתנתי עם בן מושב ציפורי), כי האושר לא נמצא ביום יום, בעיקר כשרואים את עצמנו במראה של האוטו על כביש 6, בחמש לפנות בוקר ותשע בלילה בחזרה הביתה, לא רואים את הילדים, ולא שומעים את הציפורים מצייצות מסביב. החלטנו לעשות מהפך בניגוד לזרם לצמצם מרווחים ולעבור לגור בהארד קור תל אביב, לבלות זמן איכות אמיתי במקום לבלות בפקקים.

מה מניע אותך לעסוק בכמה תחומים שונים?

לטרוף את החיים, לחיות 'בכאן ועכשיו' ולהנות מכל רגע, להקשיב לראשונה לפעימה המדוייקת שלי, ולעסוק במה שאני טובה בו. אוהבת את התשוקה שנוצרה אצלי כתוצאה מההקשבה, היא מניעה אותי בין כל התחומים יוצרת עניין וסקרנות שגדלה מיום ליום.

מה את אוהבת בעשיה שלך?

להעביר את זה הלאה, ולהדביק את הסקרנות והתשוקה שלי, ללמד אותם כיצד אפשר להעמיק בהתבוננות פנימית בשביל לצאת החוצה ולצלם בצורה מעמיקה. לאפשר חשיבה ועצמאות יצירתית, מציאת הקול האישי והייחודי של כל אחד.

אוהבת לגלות וללמוד דברים חדשים מידי יום ביומו ולדלג בין החדשנות במעבדה לבין הדברים הפשוטים ביותר שנמצאים ממש בכל רגע נתון שגורמים לי לאושר.

מהם מקורות ההשראה שלך?

כל דבר אפשרי.

אם זה בזריחה בריצה על חוף הים, הראש מתמלא במחשבות יצירה ומתנקה עם הנשימה של אוויר הים.

במפגש עם אנשים מעניינים שונים ממני או דומים, מפרים את דמיוני על אותם תדרים, ומרחיבים את נקודת מבטי.

דרך הצילום מתחת לאף - שיטה שהתפתחה במהלך כתיבת פוסטים לבלוג שלי, השיטה פתחה בפניי ערוץ מיוחד של התבוננות וליצור ״יש מאין״, ולמעשה כמו מעיין נובע של השראה בלתי פוסקת.

במעבדת הסקרנות - הצוות מכיל מוחות גדולים ומולטי אנשים, מרתקים ומיוחדים, פותחים בנושא ומעמיקים בו עד שעפות ניצוצות לחלל.

מהו אושר מבחינתך? מה מסב לך אושר?

היכולת לעוף, התגברות על פחדים והפיכתם לדחף ליצירה, הקשבה לפעימה, המשפחה שלי וחברות טובות, לגלות עולם ומלואו, השתאות ממקומות חדשים וליצור יש מאין. לחיות את החיים במלואם, בכאן ועכשיו, להשתחרר מתבניות ובעיקר למלא אותם בשמחת חיים.

חמישה טיפים מתחומי העשיה שלך שיכולים לעזור לנו להעלות את מדד האושר?

  1. לתת לאי וודאות להכנס לחייך, לקבל את ההפתעות והסיפורים המקריים כמשהו נפלא, לא לתכנן לטווח ארוך, לקבוע מס' עקרונות ולהיות פתוחה לכל האפשרויות, לא להתקבע.

  2. לעשות תוך כדי תנועה, לא לחשוב יותר מידי, פשוט לפעול, הכי הרבה לא יצליח.

  3. להקיף את עצמך באנשים שעושים לך טוב, לא לבזבז את האנרגיות על אנשים שלא גורמים לך להרגיש טוב עם עצמך.

  4. לנסות לעשות שינוי, יציאה מהמסגרת המוכרת לך. מאפשר לקבל נקודות מבט שונות לחלוטין על החיים.

  5. להעביר את הידע הלאה - תמיד תורם ומתרים בחזרה.

 

איזה כיף לקבל נקודת מבט קצת אחרת, כזו שנמצאת לנו מתחת לאף.

בעיני, זו מהות העולם החדש; עולם של סקרנות, עולם שבו אנחנו לא מוותרות על תחומי עניין רק כי "חייבים", אנחנו לא מקובעות, אנחנו חופשיות לנסות ולהתנסות, אנחנו יודעות מה אנחנו רוצות! אבל באותה נשימה, אנחנו לא יודעות מה אנחנו רוצות ומאפשרות לאי הוודאות הזו להתקיים בתוכנו ולקחת אותנו למקומות מרגשים.

תודה על ראיון מרתק!

 

"איזה מגניבה נתלי! איפה אני מוצאת אותה ברשת?"

נתראה בפוסט הבא :)


Comments


מעודכנת, תמיד!

רוצות לקבל עדכונים לדוא"ל?

רב תודות יקרה!

הי :) שמי אושרה פחימה-שמש ואני חוקרת ומעצבת תודעה!

מה זה אומר?

לו חייתי ביוון העתיקה כנראה שהיו מכנים אותי "הוגת דעות".
אני מעבדת חוויות ובוחנת אותן מנקודת מבט רחבה ומקיפה, וכותבת עליהם כאן - במרחב הוירטואלי שלי. אני מתייחסת לכל התנסות כמחקר, ומבצעת מחקרים שכאלה בתחומים שונים ומגוונים: ניהול אנרגיה ומשאבים, הרגלים, תרבות הפנאי, אושר ואימהות. 

בת 39, גרה בכרכור, נשואה לעמרי ואמא של טליה-לב; גורה מהממת בת 17 חודשים. עוסקת במיתוג עסקי ואישי, ומלווה נשים ואנשים בתהליכי פיתוח מותג ורעיון והקמת קהילה. 

מה הם החלקים המרכיבים את האושר שלנו? 
את שביעות הרצון, את רגעי השמחה? ואיך ניהול עצמי נכון יכול להוביל ליותר רגעים כאלה? זוהי שאלת המחקר שלי, ואני מתרגשת לחלוק אותה כאן עמכן. 

 

שמחה להכיר אתכן :)

bottom of page