top of page
  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

ללמוד לנהל את הזמן

בחודש מאי לקחתי על עצמי משימת-אושר לא פשוטה: לנהל את לוח הזמנים לפי היררכיה שמבוססת על סדרי העדיפויות שלי. משימת האושר ההיררכית חשפה בפני אמת מרה וכואבת:

יש את הזמן הרצוי ויש את הזמן המצוי. לעתים, הפער ביניהם ממש עצום.

לפני שהתחלתי את המסע הגדרתי לעצמי מה הם הדברים הכי חשובים לי.

יצרתי קטגוריות או היררכיה משלי למטלות שמאכלסות את לוח הזמנים:

ביתיות (מה שנקרא בלעז: Hygge), השפעה, יצירת שפע, השראה וזמן-שקט. כמובן שאלו הן הקטגוריות האישיות שלי, הן משתנות מאדם לאדם.

הצעד הראשון במשימת ההיררכיה היה להבין מה המצב נכון להיום. כמה זמן מוקדש לכל דבר בפועל. זאת כדי להיות אובייקטיבית ולהבין מה המצוי מול מה שרצוי. עד אותו הרגע, אם הייתן שואלות אותי כמה שעות אני עובדת ביום, הייתי עונה לכן שאני חיה את החלום! עובדת 4 שעות ביום! בעלת עסק! בלוגרית! אלה החיים לא?

לא ממש. 4 שעות ביום? יותר כמו 12 שעות ביום.

בפועל, מתווספים גם טלפונים, פגישות, נסיעות, ניסוח הצעות מחיר והסכמים, כתיבת מיילים - שאותם מעולם לא הכלתי בחישוב הזמן. כמו-כן, לשבת עם הסקצ'בוק ולשרבט סקיצות ידניות, לשבת עם המחברת ולכתוב תוכן לקהילה.

הכי חשוב זה זמן בית ומשפחה! אבל בפועל? העט נופלת ב- 21:30 במקרה הטוב.

"אני כבר מסיימת! רק סוגרת כאן משהו קטן."

יש הבדל עצום בין לנהל זמן לבין לאמוד את הזמן.

הבנתי שעד עכשיו התנהלתי במוד סופר-וומן.

יש לי זמן! יש לי זמן להכל! גם כשאין לי זמן יש לי זמן!

משימת ההיררכיה החזירה אותי לקרקע, לעולם מציאותי שבו ישנן 24 שעות בלבד ואני אחת שמתמרנת ביניהן.

 

איך עושים סדר בבלאגן? אלו הפעולות שעזרו לי במהלך החודש האחרון:

  1. הקצבת זמנים ברורים לכל "פלח" בחיים. כל נדבך בחיי קיבל משבצת זמן ברורה בתוך היומן. החלטתי מראש כמה זמן מוקדש לבית וכמה לעבודה, ומתוך זמן העבודה - כמה זמן לעבודה על פרויקטים פתוחים, לבלוג, לקהילה, לפיתוח, לשיווק, להשראה, ואפילו לשקט - דבר חשוב לצורך היטענות מחדש. המשבצות הן מודולריות, אבל הן חד משמעיות. הן עוזרות לי לארגן את הזמן שלי.

  2. קוד-צבעוני ביומן. כאדם ויזואלי, הדרך שלי להפוך את השינוי למוחשי היתה לצבוע אותם בצבעים שונים. בית- תכלת. השפעה- כחול כהה. שפע- אדום. השראה- סגול לילך. שקט- ירוק בהיר. כשזה נמצא מול העיניים בבירור קל מאוד לעמוד בזה ולהבין מה המשמעות של שינוי בלוח הזמנים ואיך להיערך לכך.

  3. לא לקחת יותר משתי מטלות עיקריות ביום. אפילו אם זה אומר שדברים ייקחו קצת יותר לאט, היתרון העצום הוא שהם מקבלים את מלוא תשומת הלב, וזה חשוב יותר מהכל (לפחות בעיני). ואם נותר זמן אחרי שתי המטלות העיקריות? Don't bite more than you can chew. אל תקחי ביסים גדולים יותר ממה שאת מסוגלת ללעוס. יתר המטלות יושבות במעין רשימת-על שכזו, ואני בוחרת מה לעשות בספונטניות מוחלטת, לפי הרצון הפנימי שלי ורמת החיוניות שלי באותו הרגע. במקום לסמן "וי" על משימות אני בוחרת אותן מתוך מאגר ומתעדת מה בחרתי לעשות בכל יום. כך, מסיימת ברוב המקרים את היום בתחושה של "וואו! תראי כמה הספקת!" ולא במרירות של "לא הספקתי שום דבר".

מתוך התובנות האלו חלים כרגע שינויים רבים בחיי:

שינוי בגישה שלי לגבי תהליך מיתוג; (שלאט לאט נבנה כתהליך ליווי! זה כל כך נכון בעיני וסוף סוף יש לי את הכלים לאמוד אותו בזמן). שינוי בזמני הכתיבה שלי; (הבוקר יותר חיוני לי לדברים שפחות קל לי איתם, מסתבר). שינוי בניהול העסק שלי; (קביעת מטרות לפי יעדים שמדידים בזמן ולא רק ב- "ציוני דרך"). התמקדות בקהל יעד חדש שכיף לי לעבוד איתו; (הלו, בלוגריות!).

הבנתי לעומק כמה לקוחות אני באמת יכולה ורוצה להכיל בכל חודש. מה הרווח שאני מעוניינת להשיג. מה הם סדרי העדיפויות *שלי*.

להגיד שחוויתי אושר החודש בזכות משימת ההיררכיה; זה יהיה שקר גס.

חוויתי כאב, עצב, בלבול, כעס, אכזבה, חוסר-בטחון.

אבל התובנות שהגיעו בזכות הקושי… 6 שנים עצמאית, מלאן תלפים וובינרים, קורסים ויועצים עסקיים; מסתבר שמה שצריך כדי להניע את הגלגלים שלי זו משימת אושר אחת.

השנה הזו היא אולי המשמעותית ביותר שחוויתי בחיי. מי היה מאמין שהבלוג הזה יביא לכל כך הרבה תובנות משנות חיים?!

 

אז מהי משימת האושר של יוני?

החודש משימת האושר קשורה בכלום. בריק. באין.

חלל לבן.

בעיצוב הוא חלק בלתי נפרד מהיצירה.

הוא נוכח ממש כמו כל האלמנטים שמרכיבים אותה.

המינון שלו משתנה בהתאם לאווירה שאנחנו מעוניינים ליצור.

התרגום של החלל הלבן לחיים האמיתיים מתחבר לי לאוויר לנשימה. כמה אוויר אתן מכניסות באופן יזום ליום שלכן? לשבוע שלכן? לחודש שלכן? האם אתן זוכרות לנשום?

בעיצוב, החלל הלבן עוזר לנו להבחין בין עיקר לתפל.

האם הכנסה יזומה של אוויר לנשימה יכולה לעזור לנו לעשות זאת גם בחיים האמיתיים?

המיתוס:

הכנסה יזומה של הפסקות לחיינו יכולה לייעל את העשייה שלנו.

ההנחה הרציונלית:

כשאנחנו לוקחות אוויר לנשימה אנחנו מצליחות לראות דברים בצלילות.

השאלה:

איך מכניסים באופן יזום אוויר לנשימה אל תוך חיינו?

ואיך זה יתבצע?

אוויר לנשימה / הפן הפיזי בכל יום במשך שבועיים אקצה זמנים לתרגול נשימה. אקרא על שיטות ותרגילי נשימה ואיישם בכל יום; בבוקר, בצהרים ובערב.

אוויר לנשימה / הפן התרבותי

באותם השבועיים, אקצה יום בשבוע להתאווררות; יום שכל מטרתו היא לעשות טוב בלב ולקחת הפסקה מהיום-יום.

בעצם, כך אצור במודע חלל לבן בתוך לוח הזמנים שלי, ואבחן אם אחרי כל "חזרה לקרקע" מהאוויר שהחלל הלבן מייצר אכן ארגיש יעילה יותר וחיונית יותר.

הניסוי יתבצע בין ה- 10/6 ל- 22/6, ותובנות ממנו יעלו בזירות פעילות שונות כך שכדאי לכן לעקוב גם בקהילת נשות החייל ובאינסטגרם.

לבן הוא הצבע האהוב עליי. אולי אני משוחדת, אבל… יש לי תחושה שזה הולך להיות חודש נפלא!

אל תשכחו לנשום!

אושרה.

 

וכמובן שנסיים בשיר: White Rabbit - Jefferson Airplain


Comments


מעודכנת, תמיד!

רוצות לקבל עדכונים לדוא"ל?

רב תודות יקרה!

הי :) שמי אושרה פחימה-שמש ואני חוקרת ומעצבת תודעה!

מה זה אומר?

לו חייתי ביוון העתיקה כנראה שהיו מכנים אותי "הוגת דעות".
אני מעבדת חוויות ובוחנת אותן מנקודת מבט רחבה ומקיפה, וכותבת עליהם כאן - במרחב הוירטואלי שלי. אני מתייחסת לכל התנסות כמחקר, ומבצעת מחקרים שכאלה בתחומים שונים ומגוונים: ניהול אנרגיה ומשאבים, הרגלים, תרבות הפנאי, אושר ואימהות. 

בת 39, גרה בכרכור, נשואה לעמרי ואמא של טליה-לב; גורה מהממת בת 17 חודשים. עוסקת במיתוג עסקי ואישי, ומלווה נשים ואנשים בתהליכי פיתוח מותג ורעיון והקמת קהילה. 

מה הם החלקים המרכיבים את האושר שלנו? 
את שביעות הרצון, את רגעי השמחה? ואיך ניהול עצמי נכון יכול להוביל ליותר רגעים כאלה? זוהי שאלת המחקר שלי, ואני מתרגשת לחלוק אותה כאן עמכן. 

 

שמחה להכיר אתכן :)

bottom of page