שלוש גישות למינימליזם
מינימליזם הוא כלי אדיר לחיים האישיים והמקצועיים. אבל איך האם הוא משתנה מאדם לאדם ומתחום לתחום? דיברתי עם קארין אזואלוס-הלר מהבלוג "ללבוש אושר" וקרן אורן מ- "עיצוב פנים מבריא", כדי לברר מה משמעות המינימליזם ואיך הוא מתבטא בתחומי עיסוק שונים? ביחד, ענינו על השאלות: - מה הוא מינימליזם? - איך הוא מתחבר לעשייה היומיומית שלנו? - האם יש חיבור בין התפיסה הרעיונית (הקונספט) של מינימליזם לבין הביטוי הויזואלי שלו (הניראות)? - האם יש השקה באופן שבו אנחנו משתמשות במינימליזם בעשייה היומיומית שלנו? - האם המינימליזם יוצר בסופו של דבר תחושה של אושר ושביעות רצון? - איזה טיפ מינימליסטי מתחום העשייה שלנו יוכל להועיל לקוראות הבלוג? כך נוצר שיח מרתק; שלוש גישות מינימליסטיות:
מינימליזם // על פי קארין אזואלוס הלר סטייליסטית ומאמנת נשים ליצירת חיים מאושרים ע"י דיוק וחיבור הבגדים לצרכים ולאישיות שלהן.
אני מתחברת למינימליזם ממקום של דיוק ואיזון. מחשבות שמדויקות עבורי ומחוברות למי ומה שאני צריכה. איזון ודיוק במה שאני לובשת וללא צורך להעמיס אקססוריז וצבעוניות יתר, להיות נקיה בלבוש שאני שמה על עצמי.
אני חושבת שמנימליזם בהגדרה שלו הוא הדברים הבסיסים שכל אחד ואחת צריכים בחיים שלהם. אני מאמינה שזה משתנה מאחד לאחד לפי פרשנות אישית למילה הזו.
המילה מנימליזם מתקשרת עבורי למינימום, מיני (קטן), הסתפקות במועט. בעולם של היום יש עומס והצפה והמינמליזם יכול לבוא לידי ביטוי ע"י דיוק ואיזון, מה שמצריך עבודה פנימית וסילוק רעשים, יצירת סנטר פנימי ובטחון.
בסטיילינג כמו באימון המטרה היא לחבר אותן לעצמן, מה הצורך שלהן, מה הן רוצות לומר החוצה. לכן הבגד בסופו של דבר מתלבש עליהן ולא ההפך.לכן כל אחת ייחודית לפי הסגנון שלה.
מבחינת המינימליסטיות אני חושבת ומאמינה שלא צריך עומס של צבעים, אקססוריז בפעם אחת , ז״א ליצור מראה נקי ומדוייק לפנים שלך.
אלגנטיות מתקשרת עבורי למינימליזם, כי אין שם הרבה אלמנטים וככל שאישה מחוברת לזה, אין לה צורך להעמיס בכדי להרגיש יותר. הכל מתנקז למקום אחד שהוא המירכוז הפנימי ולשם אני שואפת להביא את הלקוחות שלי. לינק לאתר של קארין: www.wear-happiness.com
מינימליזם // על פי קרן אורן
אני קרן אורן, ואני עוסקת בעיצוב פנים מבריא; כלומר עיצוב שנע על הציר של בית - רגש - שייכות. אשתו של הדר (בעלי שיחיה) ואמא של שי המופלאה (בת 4).
אני מודה שאני קצת אמביוולנטית לגבי המושג מינימליזם.
מצד אחד כמעצבת אני רוצה יותר; שכבות, מרקמים, צבעים וגוונים. גם שטיחים, גם כריות, עציצים, חפצי נוי תמונות ואמנות.
מצד השני, אני לא מאמינה שצריך לקנות הכל חדש. יש המון מה לעשות עם מה שכבר יש בבית, כמו להציג מחדש חפצים קיימים או לשנות להם שימוש.
אני אוהבת לצאת לטבע או לרחוב ולהשתמש במה שקיים וזמין.
מהבחינה הזאת אני מאמינה בהסתפקות במועט, במציאת השפע שכבר מקיף אותנו. לינק לאתר של קרן: www.kerenodesign.com
מינימליזם // על פי אושרה פחימה-שמש
אמנית מיתוג ובלוגרית. מעצבת ומפתחת ומלווה מותגים ובלוגים, כותבת על בלוג שבו אני חוקרת את הקשר בין אושר לעיצוב-חיים.
מינימליזם עבורי, מעל הכל, זה כלי שבו אני משתמשת כדי לסנן את העיקר מהתפל. אני מאמינה שמינימליזם הוא בחירה סגנונית שנובעת מתהליך של סינון והתקלפות, שבעיני מאוד מתחבר לתהליך של מיתוג ופיתוח מותג.
בעולם העיצוב הגרפי נהוג להסתכל על מינימליזם כעל סגנון עיצובי דל אך מדויק.
אני מוצאת את המינימליזם כטכניקה שאפשר להשתמש בה גם כשמדובר בעיצוב מגוון ורווי פרטים. גם עומס יכול להיות מתורגם לשפה ויזואלית מינימליסטית; אחרי שמבינים אותו לעומק ומוצאים את המנגנון שפועם בתוכו ויודעים גם בתוך הבלאגן למצוא מה חשוב פחות ומה חשוב יותר.
כשא-נשים מגיעות אליי מלאות ברעיונות נפלאים עבור המותג שלהן, אני משמשת כחוצץ מינימליסטי עבורן – מקלפת את כל השכבות, מגיעה ללב שפועם מאחורי העסק שלהן, לתמצית העשייה שלהן, והנקודה הזו היא נקודת פריצת הדרך בפיתוח המותג. וזה אושר; גם עבורן וגם עבורי כאשת מקצוע.
מינימליזם יכול להכיל את הכל; כל עוד זה מדויק. כך שהטיפ שלי הוא להיות כנות עם עצמכן, במיליון אחוזים, לגבי מה אתן באמת רוצות וצריכות בחייכן. יכול להיות שזה הרבה, יכול להיות שזה מעט. כשזה מדויק – זה מינימליזם.

האם אתן משתמשות במינימליזם בחיים האישיים והעסקיים שלכן? איך הוא מתבטא בעשייה שלכן? שלכן, אושרה
Comentarios